Installasjon *

Windows: Last ned klienten fra https://memorycoin.org og installer. Brukerfiler, inkludert wallet.dat vil bli laget og lagret i %appdata%MemoryCoin ved oppstart.

OS X: Installasjonsinstrukser kan bli funnet her. Brukerfiler, inkludert wallet.dat vil bli laget og lagret i ~/Library/Application Support/Memorycoin ved oppstart.


Første møte *

1 - wallet start

Dette er din nye MemoryCoin lommebok. Klienten trenger å laste ned blokkchainen (registrere alle transaksjoner gjort så lang), du kan se status nederst i klienten. Nedlastningen av hele blokkchainen kan ta litt tid, hastigheten varierer etter hvor raskt nett du har.


Kryptere lommeboken *

Det første du vil gjøre er å kryptere lommeboken. Du sikrer på denne måten lommeboken med ett godt passord (Flere ord, noe som er vanskelig å gjette seg til, ingenting fra en bok eller iflm, men noe du aldri vil glemme.) Legg til skrivefeil, tegn som @£$€[ og tall for å gjøre den enda sikrere.

Gå til “Innstillinger” menyen å velg krypter lommebok.

3 - encrypt

3.1 - encrypt 2

Du må skrive passordet to ganger for å være sikker på at du ikke skrev feil første gangen og lagrer dette.

3.2 - encrypt 3

Klienten gir deg enda en advarsel om å ikke glemme passordet. Husk det!

3.3 - encrypt 4

Etter det vil klienten lukke seg å du må starte den på nytt.

3.4 - encrypt 5

Der. Lommeboken din er nå kryptert, ett varsel vil vises nederst med en lukket hengelås. Ingen Coin’s kan nå bli sendt uten passordet.

3.5 - encrypt 6


Ta backup av lommeboken *

Nå som lommeboken er kryptert kan vi exportee den å lagre den på en trygg plass. Alle har hver sin oppfattning av “trygg”, men det er nok en god ide å ha flere kopier lokalisert på flere forskjellig plasser. Du vet aldri hva som vil skje og mister du alt i en brann kan du være glad du hadde en backup liggende hos en venn. ;)

4 - backup

Trykk på fil, deretter lag sikkerhetskopi av lommebok. Velg deretter hvor du vil lagre sikkerhetskopien. Når du senere vil importere filen til en lommebok må du skifte navn på den til wallet.dat. Om du bruker forskjellige kryptovaluta basert på bitcoin vil du kanskje velge ett annet navn for backup filen så du vet hvilken valuta den tilhører.

Denne filen inneholder all informasjon man trenger for å få tilgang til dine MemoryCoin. For å importere wallet.dat bare lagre den i mappen spesifisert under installasjonen av klienten, start deretter klienten.

Test at alt fungerer slik det skal (Du trenger ikke slette original wallet.dat bare skift navn på den og kopier inn backupen) før du fortsetter – Er lurt å vite at backupen virker som den skal!


Gruvedrift *

MemoryCoin gjør det lett for alle å ta del i miningen.

Solo mining er ett lotteri. Sjangsene for å treffe en blokk er små, men om du er heldig og finner en blokk får du hele blokken for deg selv.

Om du vil ha en mer ”fast” inntjening av MMC er det beste valget å velge Pool miningen.

8 - mine

Den er konfigurert til å bruke MMCPool, du kan se hva du har minet til enhver tid ved å trykke på Pool Balance (MMCPool).

Ett nytt vindu med mineren vil poppe opp

8.1 - mine

Den miner litt for utvikleren av programvaren en liten stund, etter det vil dine shares bli gitt til poolet og du miner til din egen lommebok.


Motta MMC *

Du vil selvfølgelig ha MemoryCoins med en gang!

Mens du venter på at mineren skal grave frem MemoryCoin til deg er det mange andre måter å få tak i dem. Prøv ”kranen” (Faucet), hold øynene åpne for giveaway’s eller finn en måte å hjelpe til i miljøet for å bli belønnet for arbeid. Eller du kan kjøpe MemoryCoins på bter.com

Alt i alt trenger du bare en lommebok å adresse for å motta MemoryCoin’s.

5 - receive

Du kan lage flere enn en adresse men dette er ikke anbefalt. Dette fordi at MemoryCoin’s mulighet til å avgi stemmer til applikanter på de forskjellig stillingene. Når du stemmer på en applikant vil stemmen din veie mer jo flere MemoryCoins du har på hovedadressen din. Om du har flere adresser velger du ikke selv hvilken av disse adressene du stemmer fra. For mer informasjon angående stemming les artikkelen: Hvordan stemme.

Høyreklikk på adressen din for å kopiere denne og gi den til dem som vil sende deg MemoryCoin’s. Etter en liten stund vil du se en endring i saldoen på Oversikt.

5.1 - receive

Du har fått din første MemoryCoin! Men den står som ubekreftet… Se under Transaksjoner
5.2 - receive

Her er en oversikt over alle inkommende og utgående transaksjoner. Spørsmålstegnet betyr at ingen blokker er funnet siden transaksjonen. Etter noen minutter vil spørsmålstegnet endres til en klokke som indikerer hvor mange blokker som er funnet siden transaksjonen fant sted.

5.3 - receive

Du kan være ganske sikker på at transaksjonen er gyldig etter den første bekreftelsen (transaksjonen vil vises fra da av), klokken endres til en grønn hake etter 6 bekreftelser (~30 minutter), dette indikerer at transaksjonen definitivt har gått igjennom.

5.5 - receive


Sende MMC *

Nå som du har noen MemoryCoin’s kan du selvfølgelig sende dem til andre.

6 - send

Du må skrive inn en adresse i betal til feltet under send fanen i lommeboken. Merkelapp kan brukes til å sette ett navn på transaksjonen som du senere kan lagre i adresseboken. Og under beløp må du selvfølgelig skrive inn hvor mange MemoryCoin’s du vil sende.

6.1 - send

Jeg velger å bruke min kandidat adresse i eksempelt. Her sender jeg 0.00000001 MMC til en adresse som starter med MVTF. Dette telles som en stemme til en offiser posisjon. Detter forklares i detalj lenger ned.

Du kan utføre flere transaksjoner samtidig ved å bruke Legg til mottaker knappen nede til venstre. Etter du er sikker på at alt du har skrevet er korrekt kan du trykke Savslutt. (Send) En boks vil da poppe opp som ber deg trykke Yes for å bekrefte.

6.2 - send

Her vil du trenge passordet ditt for å godkjenne transaksjonen

6.3 - send

Sending av MMC krever et transaksjonsgebyr, dette gebyret blir satt etter hvor stor transaksjonen er. Forvent noe rundt 0.01$ i MMC.

6.4 - send

Det var det, du sendte nå noen MMC.

6.5 - send

Du kan se om transaksjonen får bekreftelser i transaksjonsfanen om du vil

6.6 - send


Stemming *

Som nevnt tidligere, ved å sende ”Satoshis” til en kandidat kan du stemmer på han/hun for å få han/hun valgt inn i stillingen han/hun søker på.

Den nye klienten har en egen tab for stemming (Voting). Du velger her bare hvilken stilling du vil stemme personen frem til å skrive inn kandidatens adresse.

7.1 - vote

Ved å gjøre dette vil du sende 1 Satoshi for førstevalget ditt, 2 for andrevalget og 3 for tredjevalget… Når førstevalget er eliminert mens tellingen av stemmer pågår vil hele din stemme blir overført til andrevalget også videre.

Når du stemmer kreves det et lite transaksjonsgebyr, dette er det forklart mer om på å “Sende MMC” delen her på siden.

I tillegg er det i lommeboken en fane for å sjekke hvem du stemmer/har stemt på:

7 - vote

– Current Voting Preferences: viser kandidatene dine stemmer ligger på

– Current Candidates: leder deg til listen over kandidater til de forskjellige stillingene

– How To Vote: leder til Hvordan stemme artikkelen på denne siden

– Latest election results: Viser en oversikt over resultater fra forrige telling.