On ollut huomattavissa pientä sekaannusta sekä ärtymystä GPU-louhintaa kohtaan. Kuinka GPU-louhinta voi alkaa näin pian kun MemoryCoinin tuli olla GPU-resistantti?

GPU:t

GPU tarkoittaa ‘Graphics Processing Unit’, mutta nykypäivänä on tarkempaa puhua niistä ‘General Processing Unit’, toteutettu kuten ne olisivat useita ali-virroitettuja prosesoreita. Ne voivat tehdä melkein minkä vain työn nopeammin kuin prosessori mutta niille on paljon vaikeampi toteuttaa ohjelmia.

Kaksi lähestymistapaa

Yksi tapa lähestyä ongelmaa on tehdä todella monimutkainen algoritmi – tämä on suojaus jota käyttävät mm. Quark ja PrimeCoin. Proof-of-work tai "työlaki" on niin monimutkainen, että menee pitkän aikaa ennenkuin sellaista koodia voi ajaa kunnolla GPU:lla. Kun koodi on kehitetty, se vastaa suurta sijoitusta ja on epätodennäköistä että sitä julkaistaisiin. Et tule ikinä kuulemaan siitä silloin kun se on tuottoisaa sen kehittäjille. Kun GPU-louhintaohjelmista lopulta julkaistaan se tulee ajamaan CPU-louhijat ahtaalle. Tämä lähestymistapa on hyvin lyhyt näköinen.

Pitkän Linjan Lähestymistapa

MemoryCoinin tavoitteena on pitää CPU-louhijat mukana pelissä niin pitkään kuin vain mahdollista. Tämä vaatii erilaisia lähestymistapoja jotka ovat CPU-louhijoille vahvoilla ja käyttää hyväkseen GPU-louhinnan heikkouksia. MemoryCoinin algoritmi tekee varaamalla käyttöönsä mahdollisimman paljon muistia ja käyttämällä AES-NI pakkausta, joka moderneille CPU:lla on. Vaikkakin tähän on nähty vaivaa, GPU-louhijat tulevat silti voittamaan CPU-louhijat. Algoritmi on sen verran simppeli, että GPU-louhijat ovat ilmestyneet julkisesti sekä nopeasti.

Hyvät Puolet

Hyvänä puolena voitaisiin lukea olevan, että GPU:t ovat rajoittuneita heidän hyödystään suhteessa CPU:un. Ne ovat noin 2-3 kertaa nopeampia per dollari. Verrattuna tätä 100-kertaiseen eroon Bitcoinin osalla sekä 10-kertaiseen eroon Litecoinin osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että CPU:t tulevat myös jatkossa olemaan täysin toimivia ja todennäköisesti emme tule näkemään GPU-farmeja, jotka ovat tehty MemoryCoinia varten. Kaupalliset louhijat eivät voi kilpailla nollakulu-louhintaan jota monet yksityiset voivat käyttää. Yksityiset ihmiset kuitenkin voivat muuttaa sähköä MemoryCoineiksi ihan käypään hintaan.

Toinen hyvä puoli on se, että GPU-louhijat ovat tiedossa ja pelikenttä on tasainen. Muiden kolikoiden kohdalla, ei voi olla täysin varma onko GPU-louhintaa olemassa vai ei, jos on – kuinka paljon nopeampia ne ovat ja kenellä on pääsy niihin.

Kirjoita Vastaus

Your email address will not be published. Required fields are marked *